Memorabilia

10-09-2016 tot 25-09-2016

10 - 25 september 2016 Wanneer is je leeftijd bijna voorbij. Wat is de waarde van oud zijn in onze maatschappij. Wie wil jou blijvend herinneren. De expositie ‘Memorabilia’ neemt je mee in de wereld van aandenken, herinnering en relikwie. Want iemand die je dierbaar is, kan nooit te oud zijn. Me∙mo∙ra∙bi∙li∙a mv (zelfst.naamw) Uitspraak: [memora'bilija] Voorwerpen die herinneren aan een persoon, maar niet speciaal ter herdenking zijn vervaardigd; iets gedenkwaardigs. Samen met verhalend fotograaf Neel van Eupen nam ik de kijker mee op reis, op onderzoek. Op zoek naar nieuwe ervaringen en inspiratie om te delen met de wereld om hun heen.
  • Jan - Maarten Coolen Jan werkt aan zijn sloep en woont in het tuinhuis van zijn ouders. Ik zie eenvoud zonder opsmuk. Dichtbij de zee, dichtbij de mensen. Maar toch ver weg. Kom gerust langs, hier staat de tijd stil.
  • Woning 8 – Neel van Eupen Het is vooral de angst dement te worden die me bezig houdt. Het is een ontluisterend proces. ‘Woning 8’ was de laatste domicilie van mijn aan dementie overleden moeder.
  • Jos - Maarten Coolen Vier het leven, totdat het stopt. Een vriendelijk gezicht komt tevoorschijn achter zijn camera. Rechtdoorzee en welgemeend. Kwiek en toegewijd. Nu zelf op de gevoelige plaat. Speciaal voor jou.
  • Dodenmaskers - Neel van Eupen Oude mensen zijn lastig, ze moeten gevoed en verzorgd worden, kosten geld. Je hebt geen marktwaarde meer. Dood ben je makkelijker, netjes opgeruimd in een kist of urn. Maar je leeft nog.