Creatieve Workshop Blauwdruk: Schrijven met Licht

04-05-2019 tot 11-05-2019

Fotografie betekent in het Grieks letterlijk ‘schrijven met licht’ en dat is precies wat we gaan doen!Met behulp van ‘cyanotype’ gaan we een blauwdruk maken van jouw creatieve ideeën. Het maken van een blauwdruk geeft veel ruimte voor experiment en creatieve vrijheid. Het resultaat is bovendien direct zichtbaar. Laat je verrassen door de mogelijkheden, ga de uitdaging aan en neem inspiratie mee naar huis.
Meldt je aan via: blauwdruk040@gmail.com
 
Geef je creativiteit de ruimte
Fotograaf Maarten Coolen en letterschilder Wessel Dragt combineren in deze workshop hun vakkennis en dat levert méér op dan de optelsom van tekst en beeld alleen. Je foto, gecombineerd met jouw poëzie, persoonlijk motto of kortverhaal (six word story), krijgt door de blauwdruk-techniek een extra creatieve dimensie. Het draait tijdens de workshop om jouw verbeeldingskracht!
Voor wie:
De workshop is bedoeld voor (amateur)fotografen, beeldend kunstenaars, creatieven en iedereen die wil experimenteren met blauwdrukken. Maar ook voor bedrijven die op zoek zijn naar een nieuwe vorm van teambuilding.
Waar en wanneer:
Studio Maarten Coolen – Creating Images Sectie-C, Daalakkersweg 4-02, Eindhoven Zaterdag 4 mei van 13:00u tot 16:00u Zaterdag 11 mei van 13:00u tot 16:00u
Prijs workshop:
€ 95,- per persoon, incl. btw, materialen en koffie en thee Groepsgrootte: 8 personen

Memorabilia

10-09-2016 tot 25-09-2016

10 - 25 september 2016 Wanneer is je leeftijd bijna voorbij. Wat is de waarde van oud zijn in onze maatschappij. Wie wil jou blijvend herinneren. De expositie ‘Memorabilia’ neemt je mee in de wereld van aandenken, herinnering en relikwie. Want iemand die je dierbaar is, kan nooit te oud zijn. Me∙mo∙ra∙bi∙li∙a mv (zelfst.naamw) Uitspraak: [memora'bilija] Voorwerpen die herinneren aan een persoon, maar niet speciaal ter herdenking zijn vervaardigd; iets gedenkwaardigs. Samen met verhalend fotograaf Neel van Eupen nam ik de kijker mee op reis, op onderzoek. Op zoek naar nieuwe ervaringen en inspiratie om te delen met de wereld om hun heen.
  • Jan - Maarten Coolen Jan werkt aan zijn sloep en woont in het tuinhuis van zijn ouders. Ik zie eenvoud zonder opsmuk. Dichtbij de zee, dichtbij de mensen. Maar toch ver weg. Kom gerust langs, hier staat de tijd stil.
  • Woning 8 – Neel van Eupen Het is vooral de angst dement te worden die me bezig houdt. Het is een ontluisterend proces. ‘Woning 8’ was de laatste domicilie van mijn aan dementie overleden moeder.
  • Jos - Maarten Coolen Vier het leven, totdat het stopt. Een vriendelijk gezicht komt tevoorschijn achter zijn camera. Rechtdoorzee en welgemeend. Kwiek en toegewijd. Nu zelf op de gevoelige plaat. Speciaal voor jou.
  • Dodenmaskers - Neel van Eupen Oude mensen zijn lastig, ze moeten gevoed en verzorgd worden, kosten geld. Je hebt geen marktwaarde meer. Dood ben je makkelijker, netjes opgeruimd in een kist of urn. Maar je leeft nog.