Concept, Workshops

Eindhoven Moves Us

26 fotografen en 122 Eindhovenaren in het tunneltje bij het station

“Ik kende Maarten van zijn project in Lievendaal waar hij amateurfotografen enorm gemotiveerd heeft om op een andere manier naar fotografie te kijken. Dat was precies wat ik zocht voor dit project.” Wikke Peters is cultuuraanjager bij het CKE. De gemeente Eindhoven vroeg haar om de fietstunnels bij het station van (tijdelijke) kunst te voorzien. “We zochten naar anders dan anders en wilden de dynamiek én de diversiteit van Eindhoven laten zien.”

“Van Maarten kwam het idee om mensen te laten springen. Want als je springt, laat je spanning los. Dat zorgt voor een heel puur en vrolijk beeld.”

Wikke vertelt dat het best spannend was om dit concept te ‘verkopen’ aan de 26 amateurfotografen die meededen aan het project. “Het concept was namelijk vastomlijnd. De uitdaging zat vooral in het aanspreken van (wildvreemde!) voorbijgangers met de vraag of ze wilden poseren. Maarten voelde zich verantwoordelijk van A tot Z. Hij motiveert en inspireert. Dat zorgde voor een positieve sfeer bij de fotografen én hun modellen.”

Maar liefst 122 voorbijgangers zeiden ‘ja’. Een selectie van de beste foto’s hangt nu in de voetgangers- en fietserstunnel achter het station. “En binnenkort verschijnt een boek met alle foto’s”, vertelt Wikke met een trotse glimlach. “Dit is absoluut een project waar ik met veel plezier op terugkijk.”

 

 

 

 

 

 

 

 

Het fotoproject ‘Eindhoven Moves Us’ is een samenwerking tussen het Centrum voor de Kunsten Eindhoven (CKE) en de gemeente Eindhoven. Lees meer…